A legtöbb szkeptikus azt a kérdést teszi fel elsőnek az interneten történő vásárlásokkal kapcsolatban, hogy vajon biztonságos dolog-e a világhálón fizetni, ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a „csaló” (kupon)oldalak visszaélve az adatainkkal „megrövidíthetik” a bankszámlánkat.

Szeretnénk leszögezni, hogy ez a felvetés teljesen nevetséges és lehetetlen. Amikor egy tranzakciót hajtunk végre, akkor sohasem az aktuális (kupon)oldalon fizetünk be, hanem komoly háttérrel rendelkező bankok online felületén küldhetjük el a pénzünket az oldalnak. Tehát gyakorlatilag a bank egy közvetítő szerepet tölt be a két fél a között (némi pénzért cserébe), így szó sem lehet semmilyen nemű visszaélésről.

Itt gyakorlatilag be is fejezhetnénk a bejegyzést, de azért még térjünk ki külön a kuponoldalaknál megszerzett kedvezményekre.

Előfordulhat olyan eset, hogy megveszem a kupont és nem kapom meg a kedvezményt/nem is létezik az akció/nem fogadják el a szolgáltatónál a kuponomat?

Tény, hogy az utóbbi időben egy-két kisebb site bedőlt, és ebből kifolyólag problémák adódtak a kuponok beváltásánál. Ettől függetlenül a fenti összetett kérdésre a következő válaszokat és tanácsokat tudjuk adni:

Nem kapom meg a kedvezményt?” – ilyen egy komoly oldalnál (Kuponvilág, Tsoonami) egyszerűen nem lehetséges. A kuponoldal és a szolgáltató szerződésben állnak egymással, ezért az aktuális ajánlatok érvényesnek tekinthetők, abban az esetben, ha megtörtént a minimális számú vásárlás.

Nem is létezik az akció/ nem fogadják el a szolgáltatónál a kuponomat” – a fenti válaszból egyértelműen következik, hogy kamu akciókat nem jelentethet meg a kuponos site, illetve a szerződés miatt a szolgáltatónak kötelező elfogadnia a kinyomtatott kupont.

Abban az esetben, ha valaki veszi a fáradtságot, és még többet szeretne megtudni az ajánlatokról, akkor érdemes böngésznie a kuponoldalak közösségi fórumait. Itt szinte bármire választ kaphat a felhasználó, ami az ajánlattal kapcsolatos. Ne habozzunk, ha kérdést szeretnénk feltenni, írjunk a közösségi oldalakon a különböző weboldalaknak!

Extrán kétkedőknek azt tudjuk ajánlani, hogy hívják fel a szolgáltatót, és kérdezzék meg, hogy valóban létezik-e az ajánlat és ténylegesen kapcsolatban állnak a kuponoldallal.

Ne felejtsük el, hogy ezen oldalaknak nem áll érdekében átvernie az ügyfeleit, ugyanis számukra két dolog szent: a vásárló és a jó hír. Gondoljunk csak bele, megérné egy nagy és ismert kuponoldalnak átvernie a vásárlóit? A válasz magától értetődő: nem. A precedens pillanatok alatt elterjedne a világhálón, és onnantól kezdve romba dőlhetne az a munka, idő, pénz, stb, amit a kuponos site-ok a saját üzletükbe fektettek

Címkék: biztonságos vásárlás online fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kuponblog.blog.hu/api/trackback/id/tr813155165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

il capitano88 2011.08.16. 15:08:21

Sajnos Magyarországon még mindig sokan nem bíznak az online vásárlásokban. A kuponokra rengetegen csak legyintenek, mondván "Túl szép, hogy igaz legyen". Sajnálatos, hogy így állnak hozzá az emberek ehhez a témához, pedig a kedvezményekkel rengeteg olyan szolgáltatáshoz és nyaraláshoz juthatnának hozzá, amelyekre egyébként nem lenne lehetőségük.

Elveszett Angyal 2011.08.19. 09:15:00

Nagyon jó és hasznos írás, gratulálok.

Még néhány részlet az online bankkártyás fizetéshez:

- ahogy az írás is említette, nem a kupon oldal végzi, hanem bank vagy fizetési szolgáltató
- ellenőrzik a kártyatársaságok (pl. Visa, MasterCard)
- ha így fizettünk és problémák támad, a banknak kötelessége a pénzünket visszautalni (refund / chargeback intézménye)
- vagyis biztonságosabb, mint bármely más eljárás, mert sem a készpénzt, sem az átutalást nem lehet garantáltan visszaszerezni (erről részletesebben itt:mionlinefizetunk.blogspot.com/2011/07/fogyasztovedelem-chargeback.html)
- Mo-n ez az eljárás még nem annyira ismert, ha a bank ellenáll, akkor is próbálkozzunk, a vásárlónak van igaza:-)

kuponblog · http://kuponblog.blog.hu/ 2011.08.22. 15:08:25

@Elveszett Angyal: köszönjük szépen a kiegészítést, és a hasznos információkat
süti beállítások módosítása