Ahogy azt várni lehetett, megkezdődött a deal alapú oldalak kilépése a piacról, sorra szűnnek meg a kuponoldalak (ha konkrétan nem is tűnnek el, de akkor sem aktívak), míg pusztán bátorságból, vagy érthetetlen okokból még mindig jó páran gondolják úgy, hogy tudnak rést találni, az amúgy már régen bebetonozott piac falán.

Először kicsit tekintsük át ezt a kuponosdizós piacot. Mint azt sokan tudják, amerikai példára a Bónuszbrigád jelent meg először Magyarországon, majd gyorsan követte őt a Kuponvilág. Nagyjából ők ketten a leghíresebbek és egyben legismertebbek is most itthon. Aztán természetesen egyre-másra érték egymást a hasonló akciókkal foglalkozó oldalak. Némelyek külföldi deales cégek itthoni megfelelői, mások nagy magyar online kereskedelmi cégek saját próbálkozásai, de persze akadt jó pár magyar vállalkozó is, aki a bizniszben ebben látta a jövőjét.

Na már most ott tartunk, hogy lassan elérik a bűvös 100-as számot a piacon szereplő oldalak, amik természetesen már nem férnek, nem férhetnek meg egymás mellett. A legtöbb oldal egyébként erős Budapest központú, ami hatalmas versenyt szít. Nyilván a fővárosban a legnagyobb fizetőképes kereslet, így nem csoda ha a cégek oda koncentrálnak, de ha egy kicsit tovább is látnának az orruknál, akkor akár szép summákat is akaszthatnának, ha nem az ezredik női fodrászkupont próbálnák eladni Pesten, vagy nem a százezredik celulitmasszázst próbálnák rásózni a nőkre Budán.

Egy kis kreativitást is bele lehetne vinni a dologba, hiszen napról-napra ugyanazokba az akciókba futunk, szinte már nincs is miből válogatni, az amúgy hatalmas kínálatból. Ez akár annak is betudható, hogy az összes oldal ugyanarra a sémára épül, szinte még a dizájnban is alig van valami eltérés az egyes kupondolalak között.

Rövid összefoglalva ez vezetett odáig, hogy szép lassan kezdik „bezárni a boltot” az egyes deales site-ok. Egyelőre a honalpok még élnek, de semmiféle aktivitás nem jellemzi már őket. Ilyen oldalak közt van a BPwow, Árfaragó, GrupaDeal, KözösségiVásár, KuponCafé, KuponHalász, Napituti, Randitipp és a Tsoonami is. Ezeken általában nem látni semmi változást, csak nincsenek egyszerűen új kuponok. Míg vannak olyan oldalak, amelyek nyíltan elismerik, hogy számukra ennyi volt az online kereskedelem világa, téli pihenőre vonultak (lásd. Piggy) vagy egyesültek másik oldallal (lásd. Hetiajánlatok).

Zárszóként egy érdekességre hoznám fel a figyelmet, mégpedig a számos negatív példa ellenére még mindig jó néhány új megjelenő deales oldal van a piacon, pl.: Dealer, Arnoldmegszerzi, NeMaradjLe, Medicinar, Feleannyi, iKupon és Városi Alkusz, amelyeken látszik némi törekvés az egyediségre, de sajnos ez nagyon kevés lesz, ha nyereségesek akarnak lenni, az amúgy még több mint 50 szereplős piacon.

Címkék: online akció kereskedelem deal oldalak ajánlatok kedvezmények kuponoldal

A bejegyzés trackback címe:

https://kuponblog.blog.hu/api/trackback/id/tr633556122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naptól napig 2012.10.18. 09:12:43

kilenc hónapja nem történik semmi a kupon biznisszben?
süti beállítások módosítása