Hogy is megy ez Magyarországon?

 2011.08.08. 14:23

 

A kuponoldalak magyar piaca egy évvel ezelőtt kezdett éledezni. Azóta számos szereplő jelent meg, és a kuponokat értékesítő oldalak száma egyre csak nő, úgy tűnhet, hogy a piac még közel sem telített. Van néhány hatalmas, egyértelműen nagy költségvetéssel rendelkező, marketingre sokat költő oldal, mint a Kuponvilág, és vannak a kisebb, látszólag kisebb költségvetéssel rendelkező követők, mint a Tsoonami. Természetesen az, hogy egy oldal ismertsége nem jelenti azt, hogy ajánlataik a legjobbak, sokszor nagyon hasznos, nagyszerű ajánlatokat találhatunk a kis oldalakon, melyek a legjobb ötletekkel próbálják odacsábítani a látogatókat.

A piac viszonylag fiatal, de meg kell említenünk, hogy annak ellenére, hogy folyamatosan jelennek meg az újabbnál újabb, sokszor szemet szúróan azonos sémára épült kuponoldalak, több oldal is bedőlt, ami arra utal, hogy a verseny egyre kiélezettebb, illetve sok helyen a kezdeti lelkesedés nem társult kellő tudással.

Fél éve körülbelül a piaci rést meglátva, és kihasználva megjelentek az úgynevezett kuponösszesítő oldalak(pl.: grabbit.hu, kedvezmenykereso.hu). Ezeken az oldalakon megtalálhatjuk lényegében a Magyarországon fellehető kuponok teljes palettáját, és a legjobb helyeken igen egyszerűen szűrhetjük a kuponokat, így nem veszünk el a rengeteg jó illetve kevésbé hasznos ajánlat között.

Például ha mi sportolni szeretnénk Budapesten, nyilván nem akarjuk a Vácrátótra vonatkozó teniszpálya akciót még csak elolvasni sem, inkább rászűrünk a településre, és csak a saját igényeinket kielégítő kuponok közül választjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Érdemes egyébként használni ezeket a gyűjtőoldalakat, hiszen ők is a nézettség reményében akár extra akciókkal, promóciókkal próbálnak odacsábítani minket, vevőket, és amellett, hogy olcsóbban vehetünk meg egy szolgáltatást, terméket, akár extra juttatásokat is kaphatunk.

Mi a véleményed a kuponoldalakról, illetve a kupongyűjtő oldalakról? Oszd meg velünk, illetve ha bármilyen kérdésed van, mi megpróbálunk rá válaszolni! Nemsokára új poszttal jelentkezünk! Addig is kellemes kuponozást!
 

Címkék: blog magyarország év egy kupon kuponok kuponblog kuponpiac

A bejegyzés trackback címe:

https://kuponblog.blog.hu/api/trackback/id/tr153134039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkeptikusvagyok 2011.08.09. 11:13:58

Szerintetek meddig fog ez a kuponosdi működni? Szerintem ez is csak ilyen divathullám, ami 1-2 éven belül totál kihal.

il capitano88 2011.08.09. 11:16:25

Érdekes az, hogy annak ellenére, hogy milyen brutális összegeket költenek a kuponoldalak a reklámokra, mennyire ismeretlenek ezek a site-ok még a hazai felhasználók körében. Én sokat beszélgettem a 20 éves korosztály tagjaival, és a legtöbbjük még csak nem is hallott hasonló site-okról.
Másrészt nagyon bizalmatlanok az emberek, a legtöbbjük átverésnek tartja az online történő vásárlást. Érdekes lenne, ha írnátok egy olyan postot, ami részletesen bemutatná a vásárlás folyamatát!

kuponblog · http://kuponblog.blog.hu/ 2011.08.09. 11:20:10

@szkeptikusvagyok: Jó kérdés, valószínűleg a kisebb és igénytelenebb oldalak gyorsan becsődöl(het)nek, viszont a nagy site-ok nem fognak bedőlni.

kuponblog · http://kuponblog.blog.hu/ 2011.08.09. 11:21:05

@il capitano88: Köszönjük szépen a tippet, mindenféleképpen csinálunk majd egy ilyen posztot, print screennel, és minden egyes lépéssel egybefűzve.

szkeptikusvagyok 2011.08.09. 11:28:54

kíváncsi leszek. annyi oldal van már, hogy dunát lehet velük rekeszteni.

D. Winchester 2011.08.10. 11:02:14

Szerintem a nagyobb oldalak, gondolok itt olyanokra akiknél megfelelő szakemberek dolgoznak, akik képesek mindenki számára kedvező megállapodásokat kötni, biztos hogy jó ideig fent fognak maradni. Ez egy olyan "szolgáltatás" ami az eladónak és a vásárlónak is megérni. Ezek az üzletek mindig mennek fognak szerintem!

kuponblog · http://kuponblog.blog.hu/ 2011.08.16. 15:10:48

@D. Winchester: Egyetértek, ráadásul azt se felejtsük el, hogy a magyar ember nagyon is fogékony az akciókra -hozzáteszem, hogy ez az átlag fizetések miatt jogos-, ennek köszönhetően pedig szinte biztos, hogy ez szépen jövedelmező iparágként fog tovább működni.

Baluba 2012.12.14. 12:00:38

Nem csak ezek a netes kuponoldalak léteznek - én ezeket nem mindig merem kipróbálni. De most őszintén, nekem azzal sosem volt problémám, ha kapok ajándékba egy kuponfüzetet, a legrosszabb eset az, hogy nem használom fel. Most amiket pl az ELMŰ-től kaptam a pontos villanyszámlafizetés miatt, azokat egész nagy részben már fel is használtam...Az újak is elég jók, amiket kiküldtek.
süti beállítások módosítása